به گزارش ميراث آريا(CHTN)، دکتر \"گوين يونگ\" از اساتيد علوم دريايي و زميني استراليا با اشاره به اينکه اين فسيل‌ها متعلق به 400 ميليون سال قبل و اجداد آرواره‌دار ماهي‌هاي امروزي است گفت: بدن اين موجودات توسط زره‌هاي استخواني ضخيمي محافظت مي‌شده که برخلاف ساير کشفيات، اين ماهي‌ها از توازن و سازماندهي ماهيچه‌ايي و عصبي متفاوتي برخوردار بوده‌اند که از کره چشم آنها محافظت مي‌کرده است.

وي افزود: مشکلي که در نشان دادن روند تکامل چشم وجود دارد فسيل نشدن قسمت‌هاي نرم آن است، اما در اين ماهي 400 ميليون ساله لايه‌ هاي ضخيمي از کانال‌هاي عصبي و ماهيچه‌ها و سوراخ‌ چشم حفظ شده که نخستين شواهد موجود از روند تکامل مياني در مجموعه اين ارگان حساس است.

دکتر يونگ با اشاره به اينکه در اين ماهي منقرض شده کره چشمي هنوز به کمک بافت عضروفي به حفره مغزي متصل است گفت: اين آناتومي با نمونه‌هاي مهره‌داران امروزي متفاوت است چرا که در آنها ماهيچه‌هاي باريکي و کوچکي براي حرکت کره چشم وجود دارد.

وي تأکيد کرد اين ماهي نمونه‌ايي از حدفاصل مهره‌داران آرواره‌دار و بي‌آرواره است که نشان دهنده تکامل چشمي در آنها است.

وي گفت: با بررسي بيشتر اين نمونه‌ها و استفاده از تکنيک‌هاي پيشرفته به‌زودي قطعه گمشده ديگري از چگونگي تکامل چشم انسان‌ها را کشف مي‌کنيم.

M/108

انتهای پیام/

کد خبر 1386101531